vineri, 13 februarie 2009

Romania, tara tuturor posibilitatilor!

Din pacate, mai devreme sau mai tarziu, ajungem toti la mana lor...este vorba de medici. Si tot din pacate, suntem toti tratati cu aceeasi brutalitate, din punct de vedere al comportamentului.. Ca sa fiu mai exacta, am sa va dau un exemplu concret. Am acuzat anumite dureri si primul pas a fost sa-mi sun medicul de familie, as fi mers pana la cabinet dar timpul nu-mi permite, pe care l-am intrebat ce mi-ar recomanda. La sfatul medicului, de familie, am mers intr-un loc indicat de acesta, defapt cam singurul din acest minunat oras. Din punctul meu de vedere ceea ce aveam constituia o urgenta, asa ca am mers la sectia de urgente unde am dat peste cel mai 'amabil' medic care exista pe la noi. Eu l-am intrebat timida daca imi poate da, lucru care mi se pare absolut normal avand in vedere faptul ca ne aflam la un spital, o consultatie. El mi-a raspuns cu zambetul pe buze, dupa cum urmeaza:
- Don'soara, cine v-a trimis aici?
- Medicul de familie, am raspuns eu timid..
- Medicul dumneavoastra de familie este un idiot..
Eu am replicat la fel de timida, ca totusi nu trebuie enervati, ca devin si mai irascibili:
- eu as fi dorit..
Dar oare cum sa indraznesc eu sa-l intrerup? Replica lui a venit mai repede decat m-as fi asteptat:
- Nu ma intereseaza de ce ati venit, dumneavoastra pareti foarte sanatoasa, noi aici taiem cu bisturiul, consultatiile se dau in alta parte..
Dupa ce imi spune locul, tine sa imi mentioneze:
-Si asa acolo sta ala, 'ala' fiind colegul lui de breasla si de spital, pana la ora 1 si nu face nimic..
-Sper sa nu se ajunga acolo, adica la bisturiu
-Eh pai daca nu s-ar ajunge, am fi cu totii someri...(spuse el cu un zambet pervers in coltul gurii)

Pana la urma am ajuns in locul unde ar fi trebuit sa merg din prima, unde m-am bucurat sa aflu ca exista si oameni medici, care ne trateaza ca pe niste oameni. Am mai intalnit oameni ca el, dar prea putini ca sa faca diferenta..
Muncim, platim si nu primim servicii medicale de calitate, oare este corect? Sa facem o reclamatie, cred ca va fi foarte utila...sau mai bine nu, mai bine sa fim sanatosi!!!

Niciun comentariu: